Експерти поділилися секретами догляду за лимонним деревом в домашніх умовах.

З'ясувалося, що навіть зі звичайних кісточок можна виростити вдома красиве дерево. Автор відео на YouTube уточнила, що бере лимони сорту "Еврика" і "Дженоа" від країни виробника - Аргентина. У них вона зазвичай знаходить кілька хороших кісточок, яких їй цілком достатньо, щоб посадити нове дерево.


Вибирати потрібно жирні кісточки, а землю для них універсальну. Місткість варто вибирати глибоку, оскільки лимонне дерево дає велике коріння. У зв'язку з цим, садити кісточки краще на глибину 2 см.

Після цього необхідно накрити місткість пакетиком. Приблизно через місяць ростки почнуть з'являтися. Періодично потрібно заглядати в пакетик і перевірити вологість землі, адже якщо вона буде надмірно суха, то кісточки просто не проростуть.


Коли буде видно перші паростки пакетик можна зняти і почати періодично їх обприскувати і поливати, через те, що земля повинна бути знову-таки вологою. Також дуже важливо розсадити в окремі місткості паростки.

Цього разу місткість повинні бути невеликою, оскільки в іншому випадку коріння цитруса закисне і загине. До 3-х місяців лимон з кісточки виростає, а потім його потрібно удобрювати приблизно раз на два тижні, поливаючи під корінь або обприскуючи його листочки.

У піврічному віці дерево потрібно починати формувати, щоб воно красиво виглядало.


Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці розповіли, як легко і головне швидко можна почистити потемніле срібло.

Також наш портал повідомляв, що можна швидко почистити оселедець, при цьому позбавивши її від кісток.

Нагадуємо, що можна зробити так, що картопля не буде прилипати до сковороди.