В США мисливці за скарбами розшукали уламки "корабля-примари" під назвою Грифон, який затонув майже 343 роки тому на Великих озерах.

Про це інформує korrespondent.net.

"Грифон" - це водне судно, яке було сконструйовано французом Рене-Робером Кавальє де Ла Салем для пошуку шляхів до Азії. Корабель зник у 1679 році під час свого рейсу з доставки вантажу цінного хутра через озеро Мічиган.

Розшукали судно мисливці за підводними скарбами Стіві і Кеті Ліберт.

Видання повідомляє, що корабельна аварія «Грифона» стала однією з невирішених загадок і морських таємниць. Багато водолазів, які займалися пошуком затонулих вантажів вважали його таким собі «Святим Граалем» Великих озер США.

Великими озерами називають п'ять найбільших озер в Північній Америці: Верхнє, Гурон, Мічиган, Ері і Онтаріо.

Що ж стосується "Грифона", то з його пропажею пов'язано кілька легенд, найпопулярніша з яких має містичні передумови. Вважається, що судно було прокляте шаманом племені ірокезів. Також, є думка, що корабель був захоплений індіанцями, які навмисно потопили судно. Деякі вчені вважали, що швидше за все екіпаж «Грифона» підняв бунт, пограбував корабель і вкрав весь товар, що перевозиться. А були й ті, хто вірив, що судно стало "кораблем-примарою".

Однак Ліберти, які і розшукали корабель, вважають, що причиною загибелі «Грифона» став сильний багатоденний шторм. На знайдених уламках не було слідів вогню, що спростовує теорію про захоплення корабля. Також розміщення уламків судна свідчить про природне потоплення.

Раніше портал Hyser інформував, що у Києві здають балкон під виглядом кімнати.

Також, у мережі показали моторошні фото Алмати після протестів.

Нагадуємо, що у Києві серед білого дня побили обікрали відомого журналіста.