Синоптики заявили, що наступного тижня більшу частину території України накриють сильні снігопади, а найближчими днями прогнозуються сильні морози. Стовпчики термометрів опустяться до -20 градусів.

Про це свідчать дані метеосайта Ventusky, повідомляє "Апостроф".

Згідно з прогнозами синоптиків, у вівторок, 11 січня, очікуються невеликі морози. Стовпчики термометрів на більшій частині країни показуватимуть -4...-6 градусів. На південному сході нашої країни температура повітря коливатиметься - від -2 градусів до 0. У Криму температура повітря прогріється до + 4 градусів.

Увечері 11 січня очікується зниження температури повітря. Стовпчики термометрів в північних і північно-східних регіонах країни будуть показувати -8...-12 градусів. У центральних регіонах і заході температура повітря опуститься до -5...-10 градусів, а в південних регіонах температура не опускатиметься нижче -4 градусів.

У ніч на середу, 12 січня, та вранці стовпчики термометрів у Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областей показуватимуть до -13...-15 градусів. У південних регіонах країни прогнозується -6...-9 градусів. У Криму температура повітря коливатиметься від -2 до -7 градусів. Вдень ситуація залишиться без змін.

Увечері 12 січня в Чернігівській та Сумській областях похолодає до -17 градусів.

Синоптики заявили, що в ніч на середу, 13 січня, стовпчики термометрів у Чернігівській області можуть опуститися до -20 градусів, у Сумській області - до -18 градусів, у Києві та Київській області - -13...-15 градусів.

Після Нового року на більшій частині України тривають температурні гойдалки. Але не варто розслаблятися, тому що скоро країну накриють нові атмосферні фронти.

В Україні тривають перепади температури повітря. З початку року вже був встановлений перший температурний рекорд поточного року.

У зимовий період не забувайте більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Також не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски.

Крім цього, під час сильних морозів важливо правильно одягатися, щоб не замерзнути. Необхідно використовувати правильне взуття, в якому ваші ноги будуть в теплі. Також краще носити рукавиці, а не рукавички. Одягайте теплу шапку, яка буде добре закривати вуха. Якщо ви відчуваєте, що ви починаєте замерзати, то потрібно просто більше рухатися.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Наш портал писав, що в Україні тривають погодні "гойдалки".

Нагадаємо, що синоптики розповіли українцям, які погодні умови очікуються на Водохреща.