Російський президент Володимир Путін поставив перед собою мету відновити Радянський Союз, а саме відновити порядок, що існував при ньому.

Про це заявляє держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю телеканал CNN. Разом з тим, він назвав ці плани неприйнятними.

"Я думаю, що це так, це одна з цілей президента Путіна. І це означає відновлення сфери впливу над країнами, які раніше були частиною Радянського Союзу", - сказав держсекретар.

При цьому він уточнив, що такі наміри глави Кремля означають відновлення сфери впливу Росії над пострадянськими країнами. Але таке прагнення Москви неприйнятне, запевняє він.

Володимир Путін. Фото: скріншот YouTube-відео
Володимир Путін. Фото: скріншот YouTube-відео

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки заявив про те, що в Америці розглядають можливість поставити в Україну ПЗРК "Стінгер".

Про це стало відомо після чергових російських провокацій, коли Україна звернулася за допомогою до США.

"США розглядають можливість поставити в Україну ПЗРК "Стінгер". За повідомленням телеканалу NBC з проханням про постачання ПЗРК звернулася саме Україна. На даний момент США готуються обговорити це питання з союзниками по НАТО і прийняти рішення", - пише Телеграм-канал "VESTI".

Раніше Hyser писав про те, що Російська Федерація нарощує міць на кордоні з Україною.

Також Hyser повідомляв, що в РНБО заявили про те, коли очікують нападу від Росії.

Нагадаємо, що закликати будуть навіть тих, хто не служив.