У мережі були опубліковані відеозаписи, на яких відображено, як колона російської військової техніки рухається в Казахстані

Не так давно в Казахстані почалися масові акції протесту, на які вже встигла відреагувати сусідня держава — Росія. Раніше повідомлялося, що Кремль відправив до Казахстану десантників, проте цим все не обмежилося: Telegram-канал "Військовий оглядач "опублікував ролик, на якому відображено, як колона російської бойової техніки рухається по Казахстану.

У повідомленні, зробленому Telegram-каналом, йдеться про те, що Російська Федерація перекидає в сусідню країну. На відеоролику відображено, як колона бойових десантних машин БМД-3 ВДВ РФ направляється на навантаження.

Повідомляється про те, що крім російських військових В Казахстан прибули також перші підрозділи миротворчих сил ОДКБ. Це вірменські військовослужбовці, які забезпечуватимуть безпеку стратегічних об'єктів Казахстану. Крім того, ще 200 військовослужбовців з Таджикистану в рамках миротворчої діяльності охоронятимуть громадський порядок.

У Киргизстані зробили заяву про те, що військові повинні займатися виключно захистом стратегічних об'єктів і не повинні будь-яким чином взаємодіяти з цивільними, в тому числі і забезпечувати громадський порядок. Киргизстанський парламент ще не прийняв рішення про відправку військових до Казахстану.

Нагадаємо, що причиною значних хвилювань серед населення Казахстану стали зростаючі ціни на паливо. З 4 на 5 січня протест мирних жителів радикалізувався, після чого почалися зіткнення з правоохоронцями, погроми магазинів і банків, а також спалення мерії Алмати і колишньої резиденції президента Казахстану.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що провісниця заявляє про те, що скоро на Путіна здійснять замах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО проведе засідання у зв'язку з російською загрозою для України.

Також "Hyser" писав, що у Росії загорівся нафтопереробний завод.