Всім жителям України повідомили про те, що соняшникова олія продовжує дорожчати з неймовірними темпами. Справа в тому, що українська соняшникова олія коштує 82 гривні, а оливкова з Італії – 90 гривень.

Відповідну публікацію розмістив на своїй сторінці український журналіст Єгор Чечерида у своєму акаунті в Facebook.

"Чудеса українського ціноутворення. Олія Українська соняшникова "Чумак" 0.9 літра - 73.99 грн. (у перерахунку на 1 літр – це 82.21 грн) олія Італійська оливкова "Santolino" 1 літр - 89.99... Одна зроблена з соняшнику і приїхала з Полтави (300 км від Києва), інша – зроблена в італійське місто Барі (2.650 км від Києва). Про сплачене на кордоні мито і різницю в заробітних платах працівників, які виготовили це масло в барі і Полтаві – я краще промовчу. Як і про те, на скільки саме cоняшник дешевше оливок...",- звернув увагу український журналіст.

Пост Єгора Чечерида в Facebook
Пост Єгора Чечерида в Facebook

Численна українська публіка, яка користується соцмережами, просто не могла пройти повз таких новин. Жителі України вже не можуть стримувати своїх емоцій і вирішили виговоритися в коментарях.

Соняшникова олія
Соняшникова олія

"Соняшник треба виростити а оливки лише зібрати...", "Вчора була в супермаркетах АТБ і Варус. Є новорічні акції на оливкову олію. Навіть Естра Вьоржін у скляній пляшті від 45 грн. Ще стояла й думала: купити одну Олейну чи трішки докласти і 2 оливкової", "Львів", батон "сихівський" 400 грамів, 5 грудня - 12,5 грн, 20 грудня - 16,5 грн, 5 січня -21,5 грн Українці - не казахи?", "Це те у, що в Барі Святий Миколай", "Оливкова олія не бачила оливок. Це все фальсифікат", "Ну чому відразу у багатьох при вигляді слова оливкова олія пропадає критичне мислення? Лампадне масло теж оливкова і коштує не дуже дорого-дешевше соняшникової. І що цікаво, для оливкової олії існує 4 категорії визначення якості, а для соняшникової тільки 2. Хоча ціна на соняшникову однакова, в той час як ціна на оливкові олії відрізняється на порядок! Так, саме в 10 разів!", "Недомайданили. Але Свято є", - пишуть відгуки обурені українці.

Коментарі
Коментарі

Нагадаємо, що українцям розповіли, що може викликати рак.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям назвали овоч, який врятує від онкологічних хвороб.

Також портал "Hyser" писав, українцям повідомили, що популярний продукт стане не доступним для всіх.