Прикрашена іграшками та мішурою ялинка - ось що насичує кожну людину тією самою теплою і душевною новорічною атмосферою. Споконвіку навколо ялинок водили хороводи, наспівуючи старовинні пісні, а фото біля головної ялинки міста прикрашали сімейні альбоми практично всіх. У Казахстані в перші хвилини нового 2022 року сталося те, що змусить надовго задуматися міська влада.

Так, стало відомо, що в Казахстані відразу після настання Нового року на очах у глядачів спалахнула і згоріла головна ялинка міста Тараз (адміністративний центр Жамбильської області). Все сталося в перші двадцять хвилин Нового 2022 року.

Про це повідомила прес-служба Департаменту з надзвичайних ситуацій Жамбильської області в Instagram.

При цьому очевидці стверджують, що полум'я миттєво досягло верхівки ялинки. Штучне дерево, встановлене на площі Арбат, спалахнуло 1 січня о 00:06 хвилин за місцевим часом (20:06 за Києвом).

На місці виникнення відкритого горіння працювали 14 ДЧС і чотири одиниці техніки.

Коли пожежники стали гасити новорічну ялину, вона впала на бік. Пожежа була загашена о 00: 20 за місцевим часом.

Що призвело до пожежі - підпал або несправність гірлянди - поки не уточнюється. У ДСНС повідомили, що причина пожежі з'ясовується. Жертв і постраждалих внаслідок пожежі немає.

Фото і відео палаючої новорічної ялинки Тараза поділилися багато користувачів соцмереж.

"Вона поставили там, де раніше стояв пам'ятник Джамбулу! Це покарання за те, що стерли з лиця землі нашу колишню історію!", "Тигру ця ялинка явна не сподобалося😂 😂 😂"," залишилися ріжки та ніжки😂", " була ялинка і немає ялинки😂"," зустріли Новий рік з вогником!", "Відразу і Масляну спалили. 2 в 1. Экономненько!", "Казахи-понтовики-витівники)))", - люди з гумором відреагували на подію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії у верфі згорів корвет вартістю 30 мільярдів рублів.

Також "Hyser" писав, що у Росії літак прорубав крилом поливальну машину.