1 січня 2022 року на більшій території України прогнозується потепління, опади у вигляді дощу та місцями дощу з мокрим сніг.

Про це заявила синоптик Наталія Діденко, повідомляє УНІАН.

Діденко зазначила, що в останній день року, що минає очікуються морози. Стовпчики термометрів у східних та південних регіонах коливатимуться в межах -1°С...-6°С і -2° С...+ 4°с відповідно. У Сумській області термометри показуватимуть -2°С...-4°С. найбільше пощастило мешканцю західних регіонів: 31 грудня вночі прогнозується близько 0°С, а денна температура буде +1°с...+6°с.

Перший день 2022 року порадує українців теплою погодою.

"У західних областях 1 січня співатимуть пташки... Саме тут запахне навесні", - розповіла синоптик.

За її словами, в новорічну ніч прогнозується +1°с... +4°С, вдень трохи потеплішає - +4°с ...+ 8°С. також очікуються опади у вигляді дощу.

На сході України в новорічну ніч стовпчики термометрів опустяться до -5°С, а вдень, 1 січня, потеплішає до 0°С.вночі і вранці опадів не прогнозується. Вдень очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Буде вітряно.

У південних регіонах нашої країни очікуються опади у вигляді дощу. Температура повітря вдень прогріється до + 4°с...+ 9°с.

Однак після Нового року погода зміниться і повернуться морози.

У центральних областях перший день нового року буде теплий. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть близько 0°С, а вдень температура повітря прогріється до +1°с...+ 5°с. місцями прогнозуються опади у вигляді дощу та з мокрим снігом.

У сірених областях України в новорічну ніч очікуються дощі. Вдень дощі припиняться. Вночі 1 січня стовпчики термометрів показуватимуть близько 0°С, денна температура - +1°с...+ 6°С. крім цього, очікується сильний штормовий вітер північно-західного напрямку.

Погода в Києві на Новий Рік

Діденко заявила, що в Києві 31 грудня вночі та вранці очікуються опади у вигляді мокрого снігу, місцями можливий дощ. Вдень температура повітря коливатиметься в межах -1°С...+ 1°С. на дорогах ожеледиця.

У перший день нового року в Києві буде близько 0°С, опади у вигляді дощу. Вдень стане тепліше-повітря прогріється до + 3°с...+ 6°с. очікуються опади у вигляді дощу. Вітряно.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також синоптики розповіли, яка погода буде на території України до 2 січня.

Наш портал писав, що синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попереджають про сибірські морози.