Якщо ви зварили холодець, а він за ніч в холодильнику не застиг, то шансів на те, що він застигне в принципі, мало. Однак блюдо можна врятувати.

Найчастіше не застигає холодець, в який не додають желатин, пише "РБК-Україна". Багато українців не люблять таку добавку, так як смакові якості страви можуть трохи відрізнятися. Однак часом це єдиний спосіб врятувати блюдо.

Отже, що потрібно зробити?

Спочатку вилийте холодець в каструлю і перекип'ятіть. Це потрібно зробити для того, щоб він не зіпсувався.

На один літр додайте 25 грам желатину. Розчиніть порошок в невеликій кількості теплої води (25 грам в 100 мл) і залиште набухати на 20 хвилин. Коли желатин набухне, висипайте його в каструлю з холодцем, який ви перекип'ятили.

Остудіть масу до температури 60 градусів тому, що желатин не можна кип'ятити. Потім ретельно перемішайте і розлийте по формах.

Так, на смак блюдо буде відрізнятися, але таким способом ви досягнете потрібно консистенції.

Якщо ви приготували 2 літри холодцю, вам потрібно взяти 50 грам желатину і 200 грам води, щоб його залити і дати набрякнути.

З досвіду, найчастіше не застигає холодець з м'яса курки. Щоб цього уникнути, додавайте в нього курячі лапки, рульку свинячу або яловичу, ноги свинячі, курячий суповий набір, яловичі кістки, все те що містить суглобові частини.

Коли додаєте воду, вона повинна злегка покривати м'ясо і кістки - не потрібно додавати занадто багато води. М'ясо і кістки перед варінням важливо вимочити, залишивши їх у воді на одну ніч.

Перший бульйон після закипання краще злити, а м'ясо і каструлю ретельно вимити. Потім м'ясо повторно залити водою і варити 5-9 годин, не допускаючи бурхливого кипіння. М'ясо повинно мліти. Можна для надійності класти відразу желатин, але на 1 літр 20 грам.

Раніше Hyser писав про те, як приготувати олів'є в лаваші.

Також Hyser повідомляв, ціни на які товари злетять перед Новим Роком.

Нагадаємо, що експерт розповіла, яких напоїв не повинно бути на новорічному столі.