Традиційно на столі в кожній українській родині можна зустріти таке блюдо, як холодець. Ця страва не тільки смачне, але і корисне, але для його приготування необхідний час і вправність.

Важливо, щоб холодець виходив прозорим і нежирним, що не завжди виходить і господинь, пише "РБК-Україна". Багато в підсумку отримують каламутну структуру і жирне блюдо.

Щоб холодець вийшов прозорим, необхідно ретельно вимити всі інгредієнти перед його приготуванням. Під час приготування необхідно знімати піну, яка утворюється в процесі варіння м'яса. Робити це необхідно неодноразово.

Спочатку доведіть м'ясо до кипіння, проваріть кілька хвилин і злийте воду. Після цього залийте його чистою водою і знову відправте на газ варитися. Додавайте спеції і сіль тільки під час повторного варення.

Для того щоб холодець добре застиг, в нього обов'язково потрібно додавати свинячі копитця.

Перед тим, як додатися морква в холодець, її необхідно обсмажити на сковороді без додавання масла.

Щоб бульйон був прозорим, господині використовують секретний прийом. Для цього необхідно збити кілька сирих яєць і вилити їх прямо в бульйон. Вони зберуть всю муть. Після варіння просто дістаньте їх шумівкою.

Безпосередньо перед розливом процідіть бульйон через марлю. Через кілька хвилин жир підніметься на поверхню і його можна буде зібрати.

Деякі господині, якщо у них немає часу на приготування холодцю, використовують желатин. Його також використовують для більш ніжного холодцю з курки або індичого м'яса.

М'ясо потрібно зварити до готовності, додати овочі і спеції. Потім відокремити м'ясо від кісток, овочі порізати, розкласти по формах.

Розведіть желатин в бульйоні згідно з інструкцією і залийте підготовлені форми. Після чого поставте на ніч в холодильник.

Раніше Hyser писав про те, як приготувати олів'є в лаваші.

Також Hyser повідомляв, ціни на які товари злетять перед Новим Роком.

Нагадаємо, що експерт розповіла, яких напоїв не повинно бути на новорічному столі.