У мережі розмістили дуже корисну і важливу новину, в якій йдеться про те, що українці можуть набагато менше платити за опалення. Жителям України розповіли цікаву інформацію, як же можна заощадити на опаленні.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Стало відомо, що Україна витрачає набагато більше газу, ніж сусідні країни.

Українцям повідомляється про те, що дуже важливою причиною втрати тепла є застарілий житловий фонд.

За оцінками українського уряду, більшість будинків в Україні потребують тепломодернізації.

Дуже важливо помітити, що необхідним нормам не відповідають навіть новобудови, що вже говорити про стареньких хрущовках.

Будинок
Будинок

Варто приділити особливу увагу тому, що в більшості випадків опалюється не сам будинок, а скоріше вулиця, так як все тепло виходить через стіни, вікна і дахи. Тепломодернізація може не тільки до двох разів скоротити суми в платіжках за опалення, а й наблизити Україну до енергетичної незалежності.

Українцям навели дуже цікавий приклад, в якому йдеться про витрати. Згідно з нормами, українці витрачають 4 кубометри газу на опалення квадратного метра – 32 гривні (за нинішніми тарифами). Якщо взяти нове обладнання і провести необхідну модернізацію будинків, то витрати на опалення скоротяться вдвічі. Це говорить про те, що за площу в 50 квадратних метрів українці платили б не 2 тисячі гривень, а 1 тисячу.

Потрібно підкреслити, що це буде вигідно не тільки українцям, а й самій владі.

Важливо розуміти, що в Україні близько 100 тисяч будинків, а модернізувати вийде тільки 1 тисячу на рік, за словами чиновників.

Труби
Труби

Окупність одного ІТП становить 2-3 роки, а передбачувана економія – до 40% тепла в розрахунку на квартиру. А ще можна утеплити труби в будинках і підвальних приміщеннях, що зменшить втрати тепла ще на 10%.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як зрозуміти, чи дурять вас у платіжках.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про нові ціни на воду.