Всі знають, що вода відіграє ключову роль у забезпеченні життєдіяльності людини та збереженнї її здоров'я. Українці, на відміну від жителів Африки, ніколи не відчували її браку, от тільки в ООН попереджають, що до 2050 року у світі залишиться лише три або чотири країни, які не будуть відчувати гострої кризи через брак води. А все через руйнування екосистеми. От і зростають на цьому фоні тарифи.

Так, стало відомо, що з 1 січня українців очікують нові тарифи на водопостачання та водовідведення. Таке рішення прийняла 22 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні, пише Обозреватель.

Серед основних причин, які вплинули на коригування тарифу для 45 підприємств України, що здійснюють водопостачання та водовідведення, є зміна тарифів на електропостачання та газ.

У документі опублікованому на сайті Нацкомісії у сферах енергетики та комунальних послуг можна ознайомитися з повним переліком підприємств та новими тарифами. Наприклад:

"Тернопільводоканал"

  • було: 30,024 грн за куб.

  • стало: 36,696 грн за куб.

"Дніпроводоканал"

  • було: 25,284 грн за куб.

  • стало: 31,356 грн за куб.

"Полтававодоканал"

  • було: 32,604 грн за куб.

  • стало: 33,768 грн за куб.

Що стосується столиці України, то з 1 січня 2022 року жителі Києва платитимуть за централізоване водопостачання та централізоване водовідведення "Київводоканалу" на 20% більше.

Таким чином тарифи зростуть на 5,00 грн (з ПДВ) та становитимуть в цілому 30,38 грн за 1 кубометр, з них:

  • централізоване водопостачання 16,164 грн/кубометр з ПДВ;
  • централізоване водовідведення 14,22 грн/ кубометр з ПДВ.

"Витрати на середньостатистичну сім’ю із 3 осіб, які протягом місяця споживають в середньому 6,5 куб. м холодної води, зростуть на 32,50 грн", – підкреслили в пресслужбі НКРЕКП.

Раніше Hyser писав, що в середу, 22 грудня, Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердила нові тарифи на розподіл газу, які діятимуть з 1 січня 2022 року.

Наш портал також повідомляв, що Міністерство економіки прогнозує значне зростання на комуналку в наступному році.

Нагадаємо, що стало відомо, скільки українці платитимуть за доставку газу після Нового року.