В РНБО дали коментар щодо ситуації, що складається на кордоні з Росією

Протягом останніх кількох людей над Україною постійно нависає загроза у вигляді повномасштабного військового вторгнення з боку Російської Федерації. Нещодавно в Раді національної безпеки і оборони зробили з цього приводу коментар. Про це повідомляє iнформаційний портал "Укрінформ".

Так, в середу, 22 грудня, Секретар РНБО Олексій Данилов заявив про те, що на сьогоднішній день всього в 200 кілометрах від українського кордону знаходиться 122 тисячі російських військових, а ще 143 тисячі військових — на відстані 400 кілометрів в радіусі від кордону з Україною.

Данилов зазначив, що ситуація на кордоні країни не була спокійною з 2014 року, проте зараз президент країни Володимир Зеленський і вище військове керівництво утримує ситуацію під контролем.

Секретар РНБО підкреслив, що в уряді розуміють, що відбувається на кордоні і в разі загострення ситуації, яке не пройде миттєво і вимагає підготовки, тому всі необхідні фактори враховуються.

Крім того, Данилов нагадав, що з початку наступного року в силу вступить закон "Про основи національного опору", який дозволить істотно поліпшити обороноздатність України. Закон дозволить створити додаткові ресурси, а територіальна оборона, при необхідності, обов'язково дасть відсіч агресору.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у США заявили про те що РФ серйозно розглядає напад на Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля українського кордону" заворушилися " російські війська.

Також "Hyser" писав, що в РНБО розповіли про те, що допоможе перемогти Росію в разі нападу.