Однак будь-які підвищення не зовсім йдуть в ногу з інфляцією і ситуацією на фінансовому ринку, а значить мало впливають на економічне становище окремо взятої сім'ї пенсіонерів. Однак будь-який рух вперед - це вже відсутність кроків назад.

Українська влада впровадила нове правило для жінок 1962 року народження, які в 2022 році будуть виходити на пенсію.

Про це інформує сайт газети Факти і коментарі, посилаючись на дані Міністерства соціальної політики.

У наступному році всім жінкам, які в 2022 році можуть вийти на пенсію, виплати будуть нараховуватися з підвищувальним коефіцієнтом 9%.

Фахівці з Мінсоцполітики пояснили, що надбавку вирішили ввести, щоб частково компенсувати різницю в пенсіях між тими, хто вийшов на заслужений відпочинок в 2021 році, і тими, хто вийде в 2022. Для нових пенсіонерок в 2021-му діяв підвищений коефіцієнт в 25%.

Надбавка до виплат 60-річним жінкам покладена за умови, що раніше їм не призначалася ніякі інші пенсійні виплати і надбавки.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українська влада розповіла, кому з громадян належить оформити "економічний паспорт", і що за цим піде.

Нагадуємо, що українським пенсіонерам помилково нарахували надбавки, частині з них доведеться повернути гроші в державну казну.

Також портал Hyser інформував, що пенсіонерам розповіли про секретну інструкцію, яка дозволить значно збільшити виплати.

Варто відзначити, що названі всі категорії громадян, кого порадують додатковими виплатами в наступному 2022 році.