В уряді заявили, що виплати сім'ям загиблих захисників України підвищаться

В Україні передбачені пенсійні виплати для сімей українських військових, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції або операції об'єднаних сил. На сьогоднішній день мінімальний розмір цієї виплати становить 6 100 гривень, проте вже в січні, проте з січня вона підвищиться до 7 800 гривень. Про це повідомляє Інформаційний портал "Факт".

Повідомляється, що рішення про підвищення виплат сім'ям загиблих українських військових прийняли ще в жовтні поточного року. В уряді також розповіли, що на такі підвищені пенсії можуть розраховувати понад 2 тисячі українців.

Варто зазначити, що на виплати у зв'язку із загибеллю годувальника в зоні проведення АТО або ООС можуть розраховувати непрацездатні батько, мати або чоловік і дружина загиблого. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що адресна допомога до виплат буде надаватися незалежно від того, чи отримують такі виплати інші члени сім'ї загиблого.

Для того, щоб оформити пенсійні виплати по втраті годувальника, членам сім'ї загиблого військового необхідно надати документи з військової частини, військового комісаріату або іншої військової установи, в яких позначається дата і причина загибелі військового. Крім того, необхідно надати документ про підтвердження родинних зв'язків із загиблим. Крім того, органам соціального захисту необхідно документальні підтвердження того, що члени сім'ї загиблого є непрацездатними і перебували на його утриманні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кому ще видаватимуть економічні паспорти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабміні зробили заяву щодо пенсійних виплат українців.

Також "Hyser" писав, що в Україні за місяць різко підвищаться середні зарплати.