Українців попередили про погіршення погодних умов.

Перша половина грудня не особливо радувала погодними умовами, які, до слова, продовжать погіршуватися. Відомо, що в неділю та понеділок, 19-20 грудня, по всій території України спостерігатимуться сильні хуртовини, а на дорогах – ожеледь. Відповідним прогнозом погоди поділився синоптик Ігор Кибальчич, пише "Апостроф".


Уточнюється, що така різка зміна погоди викликана впливом активно пірнаючого циклону, який прийшов до нас з районів країн Балтії та Білорусі. Саме він приніс з собою в нашу країну опади у вигляді снігу і мокрого снігу. Зокрема, в північно-західних областях місцями прогнозується сніг з дощем.

Крім того, очікується сильний вітер, який сягатиме 15-20 м/с, через це можуть бути хуртовини та снігові замети, а на дорогах - ожеледиця. Іншими словами, прийде справжня зима.


Правда в південних областях і в Криму збережеться ще позитивний фон температур і опади переважно у вигляді дощів. В той самий час на решті території України в наступні дні буде спостерігатися стабільне зниження температури повітря на тлі поширення арктичної повітряної маси при північних вітрах.

До слова, незважаючи на те що екватор першого місяця зими вже пересічений, по-справжньому міцних зимових морозів в Україні ще не було. Однак найближчим часом, судячи з прогнозів синоптиків, вони себе проявлять.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україну чекає бридка погода на вихідних.

Також наш портал повідомляв, що українців очікують "колючі" дощі.

Нагадуємо, що українців готують до непростої погоди на День Святого Миколая.