Щорічно 19 грудня православні українці відзначають церковне свято День Святого Миколая. У цей день іменини святкують і Максими.

Згідно з існуючими прикметами саме в цей день визначають, яким буде урожай і погода на Миколая літнього (22 травня), пише "Обозреватель".

Святитель Миколай Чудотворець був за життя священиком. Він мав грецьке походження і був архієпископом Миром Лікійських в місті у Візантії. Святий жив у III-IV століттях.

Він здобув славу завдяки тому, що робив добрі справи. Згідно з доданням, якось раз він підкинув трьом сестрам через їх вікно три золотих злитки, чим врятував дівчат від безчестя, адже їх батько через відсутність приданого хотів відправити дочок торгувати тілом.

Ця легенда поклала початок звичаю дарувати подарунки в день пам'яті Миколая Чудотворця. Вони купували різні іграшки та солодощі і ховали їх в шкарпетки або під подушку.

У це свято віруючі відправляються до церкви і читають молитви Миколаю Чудотворцю. А коли повертаються додому, то накривають пісний стіл, так як ще триває Різдвяний піст. У цей день дозволяється, щоб на столі було присутнє трохи вина і риба.

У День Святого Миколая забороняється конфліктувати, лаятися, сперечатися, а особливо лаятися на дітей.

Не можна також відмовляти в милосердя, сумувати, працювати по дому, займатися рукоділлям і стригтися.

Ще здавна люди вірили, що якщо на Миколая буде багато інею, то це до хорошого врожаю хліба. А якщо буде мороз, то це до врожаю хліба і овочів.

Який Миколай зимовий, такий і Миколай літній буде.

Скільки снігу в День святого Миколая, стільки і трави навесні буде.

Раніше Hyser писав про те, що на вихідні Україну накриють колючі дощі.

Також Hyser повідомляв, що названа вдала дата для прикраси ялинки на новий 2022 рік.

Нагадаємо, що українцям назвали ціни на ялинки.