Загроза вторгнення Росії на територію України зберігається щодня. Немає абсолютно ніякої гарантії, що завтра Путін не прийме рішення, яке негативно позначиться на житті українців. Кожен день миру - це новий день для надії на те, що війни не буде. Однак розслаблятися поки рано.

Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на інтерв'ю секретаря РНБО Олексія Данилова.

"Чи є на сьогоднішній день загроза нашій країні? Звичайно, є, вона постійна. Починаючи з 2014 року, ми знаходимося в активній фазі з'ясування відносин з РФ, і це не наша вина, ми ні на кого не нападали. Ситуація знаходиться під контролем, навчання вони проводять постійно. Інша справа, що раніше на це не так звертали увагу",- заявив Данилов.

Секретар РНБО вважає, що теперішня кількість військ і військової техніки на кордоні не свідчить про те, що Росія збирається нападати на Україну найближчим часом.

"Що стосується наявності і пересування техніки - вони роблять це постійно. Вони постійно ставлять табори, але в них немає сьогодні такої кількості людей, яку ми вважали б загрозливою. Але це не означає, що це не буде відбуватися завтра",- резюмував Олексій Данилов.

До слова, багато хто вважає стримуючим фактором загрозу Байдена про те, що в разі вторгнення Путіна в Україну в Східну Європу направлять війська НАТО. Також, Байден пригрозив РФ новими економічними санкціями. Але наскільки цього тиску вистачить, щоб стримати агресію Кремля, - невідомо.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що частина депутатів Верховної Ради почали погрожувати розпуском ВРУ і новими виборами.

Нагадуємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про ймовірність введення нового локдауну.

Також портал Hyser інформував, що названий знак зодіаку, представникам якого буде везти з грошима в 2022 році.