До Нового року мандарини подорожчають на 30% і за кілограм доведеться віддати аж 50 гривень.

На сьогоднішній день кілограм мандарин можна купити за 32-35 гривень за один кілограм, пише "Обозреватель".

Експерти кажуть, що перед новорічними святами мандарини ростуть в ціні, а ось вартість лимонів і апельсинів знижується. Один кілограм апельсинів вам обійдеться в 35 гривень, а за кіло лимонів доведеться віддати приблизно 37 гривень.

Однак не тільки мандарини подорожчають напередодні новорічних свят. Ціна традиційного новорічного столу в 2021 році зросте аж на 25%. При цьому напередодні свят вартість може додати ще 3-4% через ажіотажний попит на продукти.

Виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзін каже, що на сьогоднішній день, в порівнянні з минулим роком, споживчий кошик українця виріс приблизно на 25%. "Що стосується новорічного столу, то я думаю, що цифри будуть дуже схожі", – говорить експерт.

Мандарины
Мандарины
Мандарины

Пендзін каже, що це пов'язано із загальним подорожчанням продуктів. За його словами, у світі в даний час спостерігається досить велике зростання цін на них.

"За даними Міжнародної організації продовольства FAO, індекс зростання цін на продовольчі товари в світі склав 32% за рік", – говорить він. Разом з тим, експерт допускає, що напередодні свят будуть додаткові подорожчання, які пов'язані з ажіотажним попитом.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні озвучили ціни на новорічні ялинки та сосни.

Також Hyser повідомляв, що в Україні після Нового року рекордно подорожчає хліб.

Нагадаємо, що українців ошелешили цінами на вершкове масло.