Міністерство соціальної політики України має намір в 2022 році провести кілька етапів підвищення пенсія українець.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського відомства.

У поточному році розмір середньої пенсії українців вперше з 2014 був вище розміру фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Згідно із заявою відомства, станом на 1 грудня поточного року розмір фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян України досяг 3723 гривні. При цьому, розмір середньої пенсії був 3980 гривень.

"Реалізація комплексної програми підвищення пенсій для різних категорій непрацездатних людей, у тому числі ініційованої президентом України «вікової лінійки» доплат до пенсій дозволила досягти таких показників», – зазначають у відомстві.

Крім цього, в Мінсоцполітики заявили, що в наступному році продовжиться реалізація цієї програми, яка передбачає підвищення пенсійних виплат для громадян України. Все це буде проводитися в кілька етапів. Якщо все піде за планом, то 1 грудня наступного року розмір середньої пенсії українців становитиме вже 4533 гривень.

Також у відомстві зазначили, що прогнозований фактичний розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян на 1 грудня наступного року збільшиться на 15%.

У 2022 році бюджет Пенсійного фонду запланований на рівні 531 млрд грн. У цій сумі вже врахована і індексація пенсій з 1 березня, на це додатково виділять 28,2 млрд грн.

У Мінсоцполітики заявили, що пенсії будуть підвищені всім категоріям пенсіонерів. Згідно із заявою відомства, перерахунок пенсій зроблять навіть для тих категорій, які раніше не опадали під індексацію. Згідно з новими правилами в цей список потрапляють державні службовці, вчені, журналісти, військові.

На сьогоднішній день поки немає будь-якої інформації щодо коефіцієнта перерахунку пенсій. Очікується, що виплати будуть збільшені не менше ніж на 10%.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців можуть позбавити субсидій через борги за комуналку.

Крім цього, в Україні штрафуватимуть за комунальні борги.

Наш портал писав, що українців порадують надбавками і надбавками до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.