У грудні 2021 року в Українці можуть розраховувати на дев'ять офіційних вихідний день. Один вихідний день буде додатковим вихідним, який передбачений календарем державних свят в нашій країні.

Про це повідомляється в матеріалі OBOZREVATEL.

25 грудня цього року католики, протестанти і частина православних нашої країни відзначатимуть Різдво Христове. У поточному році 25 грудня припадає на вихідний день, суботу, тому майбутній понеділок, 27 грудня, відповідно до статті 73 Кодексу законів про працю України, стає неробочим днем.

Виходить, що на честь католицького Різдва Христового громадяни України відпочиватимуть три вихідні дні поспіль: 25, 26 і 27 Грудня. Крім цих вихідних, в поточному місяці вихідними є суботи та неділі, які випадають на 4-5 грудня, 11-12 грудня і 18-19 грудня.

Крім цього, українці будуть менше працювати в усі робочі передсвяткові дні в цьому місяці. Всі робочі дні зменшать на одну годину. Зокрема, скорочений робочий день випадає на 24 грудня, а також переддень Нового року, 31 Грудня.

Петро Порошенко, який у 2017 році обіймав посаду президента України, у листопаді того року підписав новий закон 2211-VIII, який вніс деякі зміни до календаря офіційних свят нашої країни. Зокрема, згідно з цим законодавством з'явився новий вихідний день у так зване "католицьке" Різдво 25 грудня. Українські віруючі, які дотримуються григоріанського календаря, в цей день святкують народження Ісуса Христа.

У грудні українці також відзначатимуть й інші великі свята - День святого Миколая, введення в храм Пресвятої Богородиці, День Георгія Побідоносця, День Андрія Первозванного.

Раніше "Hyser" повідомляв, що перед Новим роком українців чекає неприємний "подарунок": подорожчають деякі продукти.

Наш портал писав, що українцям розповіли про перенесення вихідних та свят у грудні та січні.

Нагадаємо, що українські школярі підуть на канікули 25 грудня і повернуться за парти 10 Січня, якщо не будуть введені нові обмеження через ситуацію з коронавірусом в Україні.