Довгострокові прогнози - як ворожіння на кавовій гущі-діло невдячне. Адже одна справа за допомогою потужних суперкомп'ютерів обробити дані про поточні температури, тиск, вологість і швидкість вітру і зовсім інше сформувати прогноз на основі спостережень за тваринами, рослинами і комахами. На грудень 2021 року народні синоптики Володимир Деркач і вже покійний Леонід Горбань дали абсолютно протилежні прогнози.

У ті часи, коли не було сучасних смартфонів, телевізорів і комп'ютерів, люди не могли дізнатися прогноз погоди від синоптиків. Тому вони вірили, що якщо кішка шкребе підлогу, то буде вітер і заметіль, а якщо лягає на спину, то слід чекати відлиги.

Отже, народний синоптик Леонід Горбань попереджав українців, що погода на початку грудня в Україні буде теплою, а з середини місяця - морозною зі снігом. Що стосується святкування Нового року, то на свято "мінусової" температури не очікується і 2021 рік в Україні зустрічатимуть з теплом і снігом з дощем.

"Грудень бачу суворим і морозним – з крижаними дощами в першій декаді і невеликим снігом у другій. До кінця місяця очікується справжня зима-з морозами і снігопадами. Січень почнеться потеплінням, а мороз і сніг прийдуть на старий Новий рік і триватимуть до Хрещення, 19 січня, потім потеплішає, – говорив Горбань.

Водночас Деркач розповідає, що початок останнього місяця року буде холодним, але з періодичними "проблисками" тепла. Таким чином якщо довіряти саме йому, то багато витрачати на опалення жила не доведеться.

Він зазначає, що практично щодня в грудні буде з'являтися на небосхилі сонечко, і може здаватися, що на дворі осінь або рання весна. Крім того він вже встиг охрестити зиму сезону 2020-2021 найтеплішою за останні 5 років.

До слова, дізнатися про те якою буде погода в грудні 2021 року можна і самостійно. Так, Снігур, що прогулюється під вікном, вказує, що погода на грудень буде теплою, і варто очікувати відлиги. А ось перед пургою і морозами горобці намагаються сховатися від дах або в інше укриття. Крім того, якщо в грудні Хмари набігають з північного боку, то варто очікувати потепління.

Раніше Hyser писав про те, що починається одна з найбільш затяжних магнітних бур останнього місяця осені.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йде сильний вітер.

Нагадаємо, що українців порадували екстремально теплим листопадом.