Проблема контрафактної харчової продукції є ширшою, ніж здається на перший погляд. Вона може торкатися будь-кого: майже кожного громадянина України не в залежності від статусу. Про проблему підробки кавової продукції розповіла представниця «Jacobs» Катерина Симчич на нараді з питань захисту бізнесу та інвестицій за участі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

«Безперечно, по матеріальності питання нашої продукції не може порівнюватись зі збитками для держави, які надходять через контрафакт алкоголю та тютюну, але до цього всього наша проблема не стає менш важлива, адже ми говоримо про продукти харчування», - зазначила Симчич.

Як зазначила експертка, зазнають підробки багато різної продукції продуктів харчування: якщо йде підробка кави, то слід очікувати, що у тому самому гаражі відбувається й підробка інших продуктів харчування. На її думку, окрім стихійних ринків слід звертати увагу на місця фасування, задля виявлення контрафактної продукції.

«Україна щодо свого договору про вступ до ЄС взяла на себе зобов’язання вжити усі необхідні заходи для того, щоб продукти харчування й продавці продуктів харчування могли точно сказати, звідки вони беруть цю сировину й куди вони далі поставляють цей продукт. Ми бачимо, що ці принципи в Україні, на жаль, не працюють», - сказала Симчич.

На її думку, задля припинення фасування контрафактної продукції МВС може створити команду, яка буде займатися цим питанням.

Як повідомляв Hyser, Монастриський розповів, що захист бізнесу є його метою.

Також Hyser публікував заяву Ляшка щодо вакцинації.