29 вересня пройшла нарада з питань захисту бізнесу та інвестицій за участі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та голови ТСК Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів Галини Янченко.

«Ми розуміємо, що між бізнесом та правоохоронними органами, якщо говорити у даному випадку, завжди був бар’єр. Зазвичай на таких зустрічах правоохоронці сиділи по один бік стола, а представники бізнесу сиділи по інший бік стола. Саме тому я дав організаційне доручення, щоб на цій зустрічі представники бізнесу та представники МВС сиділи пліч-о-пліч. Як символ того, що наше Міністерство внутрішніх справ має стати центром захисту бізнесу, а не центром хабарництва та здирництва», - підкреслив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Монастирський розповів, що саме захист бізнесу є його метою як міністра МВС та його команди. Протягом останніх місяців відбувалися серйозні кадрові зміни у Національній поліції, відбулися зміни в керівництві Державної міграційної служби України, підкреслив він, тому що всі, хто працює на державній службі, працює та існує завдяки податкам, які сплачують громадяни та бізнес. Основною позицією, йдучи на вибори з командою президента, повідомив він, було те, що платники податків мають впливати на розвиток держави та вибудовування взаємодії між бізнесом та правоохоронними органами.

«Я бачу просту зрозумілу й звичайну схему: коли нам вдасться забезпечити захист бізнесу на належному рівні, тоді ми очікуємо збільшення інвестицій. Через це буде збільшення надходжень податків, у зв’язку з чим ми зможемо просити про перегляд заробітних плат правоохоронним органам. Та про збільшення бюджетів на ті необхідні засоби, які нам потрібні. Але лише в такій послідовності. Тому ті виступи, які сьогодні прозвучать, та коментарі правоохоронних органів я б спрямував на конкретні пропозиції по меті, яку я сьогодні зазначив», - резюмував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Як повідомляв Hyser, Тамарін заявив, що жодного зв’язку між збільшенням фінансування МВС та розкриттям злочинів немає.

Також Hyser писав про те, що Нацкорпус повідомив про відкритий вишкіл 2 жовтня.