Люди, які отримали вакцину проти коронавірусної інфекції повинні також захищати себе від нового штаму.

Їм слід дотримуватися засобів індивідуального захисту, щоб не заразитися штамом "Дельта" пише "ТСН".

Для того, щоб убезпечити себе від інфекції, Всесвітня організація охорони здоров'я закликає носити маску, дотримуватися соціальної дистанції, перебувати в провітрюваних приміщеннях, мити руки і уникати скупчення людей.

За словами помічника директори ВООЗ з питань доступу до ліків та медичних виробів Маріангели Сімао, людям, які вже отримали дві вакцини, все також слід захищати себе від коронавірусу.

В ВООЗ відзначили, що новий ковід-штам "Дельта" в два рази заразніше, ніж існуючий COVID-19 і враховуючи, що швидкість його поширення досить висока, він може стати домінантним варіантом коронавірусу в світі.

Нагадаємо, що вперше випадки зараження коронавірусної інфекції були зафіксовані в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Вже 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію у зв'язку з поширенням ковіда.

В даний час "Дельту" виявили вже в 92 країнах світу. Експерти кажуть, що він більш заразний і небезпечний для людини. Саме тому багато хто з них вважають, що саме цей штам в кінцевому підсумку може привести до початку нової епідемії, яка завдасть великого удару по країнах Індонезії та Росії.

Вакцинування допомогло знизити число хворих і епідемія пішла на спад. Саме тому деякі члени ЄС послаблюють карантин.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.