В Черкаській області піротехніки витягли і знешкодили понад дві сотень снарядів часів Другої світової війни.

У багатьох країнах, не тільки в Україні, люди продовжують знаходити відгомони часів Другої світової війни. В першу чергу це стосується снарядів, які цілком можуть вибухнути і завдати людині непоправної шкоди. Як правило, такі снаряди глибоко зариті в землю і їх знаходять під час орання поля або проведення інших земельних робіт.

Цього разу цілий невеликий склад боєголовок часів Другої світової війни було знайдено в Черкаській області.

Групою піротехнічних робіт і підводного розмінування аварійно-рятувального загону спецпризначення, під час обстеження території в Звенигородському районі, поблизу смт Єрки, що на Черкащині, виявлено та вилучено 223 вибухонебезпечних предметів часів 2-ї світової війни, серед яких: 192 артилерійських снаряди калібром 76 мм, 21 артилерійський снаряд калібром 85 мм, 1 мінометну міну калібром 81 мм, 6 гранат, 3 підривника. Роботи з обстеження території тривають.

Людей просять не походити близько до цієї території, так як це може бути дуже небезпечно. Також існує ціла інструкція, що можна, а що не можна робити, якщо людина сама знайшла міну часів Другої світової війни. В першу чергу її не можна чіпати, бити, переміщати. Краще відійти на безпечну відстань і викликати рятувальну службу. Тільки вони точно знають, що робити в таких випадках і як безпечно позбутися від снаряда.

Знайдені боєприпаси будуть повністю утилізовані згідно з інструкцією.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні на дитячому майданчику стався сильний вибух, на місце прибули лікарі.

Також писали, що у Нідерландах на продаж виставили раритетний Запорожець часів війни.

Нагадаємо, що ЗСУ провели масштабні навчання поблизу Чорного моря.