Страшна пожежа спалахнула в декількох селах в Росії у Воронезькій області. Серед них суттєво постраждало і село Маслівка, куди країна-агресор масово стягувала свою військову техніку.

Про стихійне лихо повідомляли росЗМІ. Також у Telegram-каналі волонтерської спільноти Inform Napalm поділилися фрагментом телеефіру одного з пропагандистських каналів.

У пабліку зазначили, що в Маслівці знаходиться важлива для окупантів залізнична станція. Саме туди останнім часом прибувають російські ешелони з технікою, а вже звідти її перекидають у військові табори біля кордонів з Україною.

І тут варто згадати "класика": "Збіг? Не думаю!". Ймовірно, якісь вищі сили перегороджують шлях окупантам.

За даними російських журналістів, крім Маслівки, також постраждали такі села, як хрінове і Мічотка. У населених пунктах, охоплених пожежами, згоріли будинки, дачі, сараї та соснові ліси.

Найбільша кількість пожеж спостерігається в Бобровськом, Бутурлиновськом, Семилукськом, Хохольськом, Калачеевськом і Нижнедевицьком районах.

Місцеві жителі та очевидці повідомляють, вогонь стіною йде з полів. Погіршує ситуацію сильний вітер. Пожежні служби вважають, що виною всьому підпали.

Через НП російські рятувальники навіть подумують про залучення до гасіння вогнищ загорянь авіацію.

Примітно, що при такій складній і небезпечній для життя ситуації ніхто не збирається евакуювати місцевих жителів. А ті, хто втратив житло, змушені тулитися в місцевому Будинку культури або у родичів. Про відшкодування збитку або допомоги постраждалим нічого не говорять.

У мережі публікують відео з місця НП:

До слова, з четверга, 15 квітня, у Воронезькій області працюватиме патрульна група з безпілотними літальними апаратами з метою відстежити паліїв.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Донецьку на окупованій противником території прогриміли вибухи й спалахнула сильна пожежа.

Також наш портал повідомляв, РФ назвала умову повномасштабного нападу на Україну.

Нагадуємо, українцям розповіли, як діяти під час бойових дій.