Синоптики попередили українців про те, що в деяких областях температура підніметься до +20

Багато українців нарікали на те, що погоду, незважаючи на другий місяць весна, весняної назвати можна далеко не скрізь. Однак Україні все ж поступово "відігрівається", про що свідчить прогноз синоптиків на вихідні, 10 і 11 квітня, про що повідомляє "Укрінформ".

Так, у п'ятницю погода вже відносно виправилася: хмарність мінлива, опадів на більшій частині України не випадало, вітер розвивав швидкість від 5 до 10 метрів в секунду. Надалі погода буде тільки покращуватися.

Так, на вихідних погода як і раніше убуде сухий, без опадів. Вітер буде дути в основному з півдня, а в Східній і південній частині України — з північного сходу. Швидкість його-приблизно 7-12 метрів в секунду, на півночі і в центрі України вітер зовсім слабкий — від 3 до 8 метрів в секунду.

Нічна температура коливатиметься від + 2 до -3 градусів у містах, що примикають до моря. У західних і північно-східних областях вночі термометри показуватимуть від 0 до 5 градусів тепла. Вдень же повітря прогріється до приблизно 12-17 градусів тепла, а в Західній Україні і зовсім потеплішає до +20.

У столиці цієї суботи та неділі опадів не очікується. Нічна температура - від -3 до + 2, вдень — від 12 до 17 градусів тепла. Що стосується перших двох днів наступного тижня, то на них синоптики опадів не передбачають, хіба що у вівторок на заході можуть пройти невеликі короткі дощі.

Нічна температура коливатиметься між 1 і 7 градусами тепла, на півдні і сході — від 5 до 10 градусів тепла. Вдень потеплішає до 12-18 градусів, на сході країни термометри вдень покажуть до 20 градусів тепла.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.