Експерти пояснили українцям, з чим пов'язане подорожчання продуктів харчування
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа жаль, останнім часом українці спостерігають серйозне подорожчання величезної кількості продукт харчування. Інвестиційний банкір Сергій Фурса та журналістка Наталія Чекаль у програмі "Багаті і щасливі"пояснили, з чим пов'язано різке підвищення цін і яка ситуація з інфляцією в нашій і в інших країнах.
Так, наприклад, середня ціна пляшки масла в січні 2020 року становила 31,28 гривень, а минулого місяця цінник досяг вже 47,54 гривень. Зараз ціна коливається від 65 до 70 гривень. А десяток яєць, наприклад, у січні минулого року коштував 26,62 гривні, а сьогодні — від 40 до 5 - гривень. Подорожчало і м'ясо, в основному через зростання цін на зернові.
На початку березня Держстат відзвітував про те, що річна інфляція склала 7,5 відсотків, в той час як в Національному банку заявили про те, що рівень інфляції склав 5%. Експерти пояснюють, що українська інфляція-імпортована. Високі рівні інфляції спостерігаються в таких країнах як Туреччина, Бразилія, Росія, Аргентина, тобто на ринках, що розвиваються.
Основною ж причиною виникнення інфляції експерт називає те, що для боротьби зі світовою кризою в економіку за короткий проміжок часу влили велику кількість грошей. Ці гроші вирушили на фінансові ринки, тому нинішнє підвищення цін пов'язано з тим, що доходи підвищуються, а продуктивність праці залишається колишньою.
До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям назвали три види трав, які значно продовжують життя.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти попередили українців про те, що незабаром ціни на продукти харчування в черговий раз підвищаться і розповіли, що саме подорожчає.
Також "Hyser" писав, що наближається Великдень, тому вже з'явилися розрахунки того, у скільки в 2021 році обійдеться "Великодній" кошик.