Уряд подумує позбавити українців дешевого, звичного і надійного шиферу.

Зокрема, мова йде про азбест, використання якого в Україні найближчим часом можуть заборонити. Відомо, що депутати розглядають законопроект 4142, що передбачає відповідну заборону. Про це пише Telegram-канал "Україна зараз".


Варто зазначити, що згаданий закон успадковує європейську практику заборони цього мінералу. Однак потрібно враховувати один важливий нюанс, який, на думку експертів, депутати вперто ігнорують. Річ у тім, що є 2 види азбесту - шкідливий амфібол і безпечний хризотил.

При цьому в ЄС часто використовували амфібол, а ось у нас і, наприклад, в США, хризотил. У зв'язку з цим, фахівці вважають недоцільним
забороняти весь азбест, оскільки це свого роду безвідповідальне шкідництво. Також це можна назвати лобіюванням інтересів корпорацій-виробників дорогих покрівельних матеріалів.


Тому перш ніж приймати таке важливе рішення і забороняти азбест в Україні, експерти радять депутатам детально вивчити наукові дослідження про безпеку хризотил-азбесту. До слова, текстиль на його основі застосовується для пошиття жароміцного спецодягу, теплоізоляції нагрівальних приладів і печей.

Раніше "Hyser" писав про те, що Верховна Рада пропонує скасувати штрафи за кредитами певної категорії українців. Очікується, що це допоможе звільнити переселенців від сплати штрафів за кредитами.

Також наш портал повідомляв, що у Раді підтримали важливий закон щодо медиків. В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за насильство або погрози на адресу медиків.

Нагадуємо, що в уряді придумали нове покарання за несплату податку на нерухомість. Можна позбутися житла або навіть меблів.