Голова МОЗ Максим Степанов розповів про ситуацію, що склалася з коронавірусом в країні.

За його словами, медична система України вже ледь справляється з навантаженням, яке виникло внаслідок стрімкого зростання захворюваності коронавірусом. На цей момент в медзакладах перебуває понад 47 тис. хворих. Було прийнято рішення збільшити кількість ліжок з киснем - до 67 тис., але це все, що можна зробити. Про це пише "Корреспондент.net".


Степанов зазначив, що зараз ліжка з киснем в лікарнях зайняті на 58%. При цьому кількість хворих і смертей від коронавірусу продовжує зростати. Статистика сумна, адже тільки за минулий тиждень кількість летальних випадків склала 2,455 тис.осіб, що на 400 смертельних випадків більше, ніж на попередньому тижні.

Загальна кількість хворих за тиждень теж помітно зросла і досягла 103,497 тис.випадків. Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в країні, в червону зону вже були віднесені 11 областей. Стабільно важка ситуація із захворюваністю спостерігається в Києві, Хмельницькій, Миколаївській та Житомирській областях.

в Україні досить складна епідеміологічна ситуація з коронавірусом, фото: РБК-Україна

А ось в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях спостерігається поліпшення ситуації з коронавірусом, що говорить про те, що ці регіони в найближчі дні вийдуть з червоної зони.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні розмір лікарняних хочуть зменшити, а лікарів штрафувати. За рахунок соціального страхування будуть оплачувати тільки серйозні захворювання.

Також наш портал повідомляв, що лікар Комаровський назвав основні показники, при яких необхідно лікувати СОVID-19 в лікарні.

Нагадуємо, що в Україні "почервоніли" нові регіони. Вже 11 областей нашої країни отримали найвищий статус епідемічної небезпеки.