З понеділка, 5 квітня, у Києві через поширення коронавірусної інфекції зміняться правила перевезення пасажирів у громадському транспорті. Діятимуть спецпропуски, а також деякі маршрути будуть скасовані.

Про це заявив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Моїсеєнко в коментарі "Укрінформу".

За його словами, є ймовірність, що з понеділка автобуси вийдуть на маршрути не в повному обсязі. Річ у тому, що перевізники також зіткнулися з проблемою спецпропусків. Не вистачає бланків, які повинні бути для заявки на спецпропуск, а тому водії, механіки та інші співробітники просто не зможуть дістатися на роботу.

"Оперативно замовили спецпропуски для своїх працівників, але, на жаль, поки не отримали інформації, будуть вони у нас чи ні. Треба, щоб наші механіки, наші співробітники змогли дістатися на роботу", - зазначив Ігор Моїсеєнко.

На цьому проблеми не закінчуються, багато водіїв відмовляються виходити на початку наступного тижня на маршрути, оскільки кількість пасажирів значно зменшиться, будуть конфлікти через пропуски, а також ймовірні нові штрафи.

Співробітники поліції будуть проводити перевірки дотримання правил перевезення пасажирів, тому штрафи неминучі.

"Люди без перепусток не зможуть потрапити в громадський транспорт, тому що там, я так думаю, будуть працювати правоохоронці та допомагати кондукторам не пускати тих пасажирів.

У нас такого не буде, тому всі ці пасажири будуть намагатися все ж потрапити в салони наших автобусів. Це будуть постійно конфлікти між пасажирами та водіями", - сказав голова Асоціації перевізників Києва та Київської області.

Ігор Моїсеєнко підкреслив, що перевізники будуть намагатися випустити максимально велику кількість рухомого складу на маршрути.

При цьому Моїсеєнко сказав, що вже є рішення столичної влади, в якому прописано режим роботи маршруток в період посилення карантинних заходів з 5 квітня.

Він також додав, що з суботи, 3 квітня, буде піднята планово вартість проїзду на 15 з 150 маршрутах з 8 до 10 гривень.

Раніше "Нyser" писав про те, що у столиці України, можливо, введуть "комендантську годину".

Також наш портал повідомляв, з 1 квітня в київській підземці більше не прийматимуть до оплати проїзду безконтактні (зелені) карти.

Нагадуємо, після 16 квітня локдаун в Києві може бути продовжений тому, що спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю неможливо.