У які травневі дні цього року ми зможемо повноцінно і подовше відпочити

Пояснення про те, які дати третього весняного місяця є офіційними державними святами, розміщені на сторінці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Згідно з державними нормами, в травні 2021 року відпочити від трудових буднів громадяни зможуть не тільки в стандартні вихідні. Крім 18 робочих, в п'ятому місяці року буде 13 святкових і вихідних днів. Зокрема, це 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 15, 16, 22, 23, 29 і 30 травня. Через те, що в перший день травня відзначається "Міжнародний День Праці", і ця дата є офіційним вихідним, і випадає на суботу, то вихідний переноситься на інший будній день, тобто на понеділок, 3 травня.

Відпочинок в травні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Відпочинок в травні. Фото: скріншот YouTube-відео.

У другий день п'ятого місяця, 2 травня, християни православного обряду зобов'язані святкувати Великдень, і, відповідно до рішення Кабінету Міністрів, це свято теж є державним вихідним, а цей неробочий день переноситься на той, що слід після святкового, тобто в цьому місяці ще одним вихідним буде і 4 травня. Таким чином, громадян України чекає практично цілий вихідний тиждень, з невеликим розривом в період з 6 по 7 травня, коли все ж треба буде трохи попрацювати. Але, всі передсвяткові будні дні, згідно із законодавством, триватимуть на 1 годину менше.

Також, в неділю, 9 травня, як загальноприйнято, відзначається "День Перемоги", і, оскільки це свято теж припадає на вихідний день, то і наступний за ним робочий стає неробочим: 10 травня всі українці теж відпочиватимуть, і тільки завдяки цій пам'ятній даті, буде три дні вихідних поспіль - з 8 по 10 травня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що українців, через глобальне підвищення вартості всіх товарів, послуг і зростання інфляції, очікує не дуже веселе літо.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у столиці України, через карантинні обмеження, тимчасово заборонили роботу продуктів ярмарків.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що друга половина квітня цього року буде швидше холодною, ніж теплою.