"Нафтогаз" опублікував список боржників

"Нафтогаз України"оновив перелік підприємств-постачальників тепла, які накопичили величезні борги. Про це інформує пресслужба компанії.
У "Нафтогазі" зазначили, що в боржниках числиться 37 підприємств у 37 населених пунктах. Загальна сума заборгованості становить понад 820 мільйонів гривень.
"Тепло в Україну приходить повільно проте, підприємства теплоенергетики в 37 населених пунктах накопичили борги і не виконують навіть мінімальних вимог для отримання газу в межах спецзобов'язань (ПСО)", - йдеться в повідомленні.
У "Нафтогазі" заявили, що такі дії підприємств ставлять під загрозу нормальне завершення опалювального сезону. Тепловики-боржники повинні розрахуватися зі своїми боргами вже у квітні.
У компанії звернулися до українців з проханням перевірити чи підприємство, яке надає їм послуги в списку критичних боржників. Якщо виробник тепла знаходиться в цьому переліку, то варто звернутися до нього або до місцевого органу самоврядування за роз'ясненнями.

Боржники. Фото: naftogaz.com
Боржники. Фото: naftogaz.com

Боржники. Фото: naftogaz.com
Боржники. Фото: naftogaz.com

Боржники. Фото: naftogaz.com
Боржники. Фото: naftogaz.com

До слова, раніше голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв озвучив ціну на блакитне паливо для населення на квітень. Він зазначив, що ціна для клієнтів, які користувалися послугами в цьому сезоні буде дорівнює лютневому тарифу і складе 6,86 гривні за один кубометр. Глава правління компанії підкреслив, що таким чином опалювальний сезон буде закінчено стабільною ціною.

Для тих українців, які користуються послугами "Нафтогазу" як постачальником "останньої надії", тариф на блакитне паливо в квітні складе 6,99 гривні за кубометр.