Як відомо, з кожним роком у світі людей, які страждають від онкологічних захворювань все більше. Лікарі пов'язують це з поганою екологією, стресами, недосипами, шкідливою їжею, зайвою вагою, а також зі зловживанням алкоголем і курінням.

Медики виділили основні способи, які допоможуть мінімізувати ризик виникнення злоякісних пухлин. Інформація з'явилася в газеті Express.

Здорова вага

Фахівці відзначають, ожиріння, як і недостатня вага, можуть стати причинами раку. Рекомендується підтримувати здорову вагу. Це може захистити від 12 видів раку: кишечника, грудей, жовчного міхура, нирок, печінки, рота, стравоходу, яєчників, підшлункової залози, простати, шлунка і матки.
Нормальна вага людини - це та маса тіла, при якій вона має максимальні шанси в першу чергу бути здоровим.
Як обчислити нормальну вагу:
Метод розрахунку нормальної ваги по зросту більше відомий як формула Брока — французького антрополога. Вона найбільш популярна, оскільки найпростіша з усіх.
Вважається, що формула підходить для розрахунку нормальної маси тіла у людей зростом від 155 до 185 см.

Для чоловіків: зріст (см) - 110.

Для жінок: зріст (см) - 100.

Наприклад, зріст чоловіка становить 185 см у такому випадку нормою для нього будуть вважатися 185 - 110 = 75 кг. Для жінки зі зростом 165 см здорова маса тіла складе 165 - 100 = 65 кг.

Фізична активність
Це не означає, що кожному потрібно терміново записатися в спортзал. Досить виконувати зарядку вранці. Гуляти більше на свіжому повітрі. Займатися активним відпочинком, наприклад, ходити на танці, теніс, футбол і т. д.
Правильне харчування
Для здоров'я важливо дотримуватися здорового харчування, зокрема, споживати більше овочів і фруктів, злакових і бобових.
Щоб знизити ризик раку, необхідно уникати: висококалорійної їжі, червоного м'яса, солодких газованих напоїв, снеків, фастфуду, алкоголю.
Відзначається, що середньостатистичному чоловікові потрібно близько 2500 калорій в день, а жінці – близько 2000 калорій в день.

Раніше "Нyser" писав про те, що вчені назвали симптом раку легенів, на який найменше звертають увагу.

Також наш портал повідомляв, названі продукти, які захищають організм від раку.

Нагадуємо, лікарі розповіли, який вид раку значно "помолодшав" останнім часом.