В Україні існує страховка, передбачена для осіб, які постраждали на виробництві

24 березня, в середу, відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому було прийнято рішення про те, що щомісячні страхові виплати для українців, які постраждали на виробництві, а також для їх сімей, підвищаться на 11 відсотків. Фінансуються ці виплати з Фонду соціального страхування України. Про це повідомляє офіційна прес-служба Кабміну.

Повідомляється, що з 1 березня поточного року розмір страхових виплат українцям буде перерахований з коефіцієнтом 1,11. Дана зміна торкнеться 200 тисяч осіб. За рахунок того, що перерахунок і підвищення виплат українцям, які постраждали на виробництві внаслідок нещасних випадків або професійних захворювань, а також члени їх сімей вже в квітні отримають щомісячну допомогу в новому розмірі.

Нагадаємо, до цього до Кабінету Міністрів прийняли рішення про те, щоб обмежити в'їзд іноземців на територію України. В уряді таке рішення пояснюють погіршенням епідеміологічної ситуації і початком третьої хвилі коронавірусу. Постанова про зміну умов перетину кордону набула чинності з 22 березня поточного року.

Тепер для того, щоб перетнути кордон України іноземному громадянину потрібно буде надати результати ПЛР-тесту, який був зроблений не раніше 72 годин до перетину кордону. Крім того, іноземці повинні мати при собі страховий поліс.

У той же час, українці, які будуть повертатися на територію України, повинні будуть відправитися на 14-денну самоізоляцію. Примітно, що не має значення, до якої з карантинних зон відноситься країна, з якої повертається громадянин. Ті ж українці, які зможуть надати ПЛР-тест з негативним результатом, зроблені не раніше ніж за 2 доби, можуть не йти на самоізоляцію.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що незважаючи на те, що зазвичай в останню неділю березня відбувається переведення годинників на літній час, в українському уряді радяться з ЄС з приводу того, щоб відмовитися від цієї практики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді заявили про те, що одержувачів пенсій цього року очікує чотири підвищення їх пенсійних виплат. Стало відомо хто і скільки отримає після всіх підвищень.

Також "Hyser" писав, що у Кабінеті Міністрів позначили, хто з українців не зможе отримувати субсидії на житлово-комунальні послуги і пояснили, чим це обумовлено.