Через тиждень настає світле свято Великодня і навіть якщо ви не дотримувалися посту, то можна ще встигнути - тиждень-то пристрасний, найсуворіший в плані посту.

Наші предки по днях розписали, як правильно поститися і готуватися до свята.

Як кажуть священики, тим, хто знає і любить богослужіння, не можна пропустити недільних служб і останніх днів Страсної седмиці від Великого Четверга до Великої Суботи і, звичайно, самої пасхальної заутрені і літургії. "І взагалі всім важливо просто прочитати Євангеліє, хоча б найменше - Від Марка, не поспішаючи, вдумливо. Щоб пройти з Христом і його учнями весь його шлях від початку служіння до Воскресіння".

Православний отець каже, що для кожної православної людини особливі спогади, яким присвячені дні Страсної седмиці, і богослужіння цих днів дають можливість хоч трохи доторкнутися до церковної пам'яті і підготувати себе до Великодня. Те ж саме стосується і посту: все питання в тому, заради чого постити.

В понеділок потрібно навести порядок в будинку. Також в цей день необхідно згадати тих, хто вас потребує. Протягом усього тижня потрібно встигнути допомогти в підготовці до світлого свята Великодня старим родичам і всім ближнім, кому потрібна ваша допомога.

У вівторок важливо закінчити відкладені справи. Закупити продукти для святкового столу і приготувати подарунки. Це не обов'язково щось дороге, важливіше увагу.

В середу потрібно пофарбувати яйця і спекти паски.

В четвер, який називають ще "чистим четвергом", всі мирські справи повинні бути вже закінчені, щоб потім ніщо не відволікало нас від проживання важливих з духовної точки зору подій. Крім того, в цей день або ще краще в сам день свята Великодня потрібно сповідатися і причаститися.

У Велику П'ятницю згадуються страждання Спасителя і його хресна смерть. На утрені читаються дванадцять євангельських фрагментів про ці події. У цей день Статут наказує найсуворіший піст: повне утримання від їжі до заходу сонця, «до зірки».

У суботу вже не потрібно займатися домашніми справами і готувати. У цей день потрібно побути в тиші. Крім відвідування церкви, в цей день можна почитати. У суботу вже зовсім інший настрій церковних служб. Можливо, саме тому в цей день вже йде підготовка до свята: після ранкової Літургії освячують паски і яйця.

У неділю найважливіше в день Світлого Христового Воскресіння - це прийти в храм і відвідати Великодню службу.

Раніше Hyser писав про те, що незважаючи на те, що з початку весни пройшов майже місяць, потеплішає не скоро.

Також Hyser повідомляв, скільки відпочиватимуть українці наступного місяця.

Нагадавши від яких найдоступніших продуктів харчування, необхідно відмовитися, якщо ви дотримуєтеся Великий піст в період з 15 березня по 1 травня.