Названі найбільш затребувані і високооплачувані спеціальності в Україні

У зв'язку з початком пандемії у 2020 році рівень безробіття в Україні значно збільшився. На сьогоднішній день ситуація на ринку праці поступово стабілізується. Так, в пресслужбі Київського міського центру зайнятості назвали найбільш високооплачувані і затребувані професії станом на 1 березня 2021 року.

Згідно з інформацією найвищі зарплати близько 50 тисяч гривень пропонуються співробітникам, які займають керівні посади (директора, начальника). Трохи менше платять інженерам-програмістам - близько 37 тисяч гривень. Також гідні заробітні плати отримують фахівці з корпоративного управління та ріелтори: 35 тисяч і 25 тисяч гривень відповідно. На посаді начальника відділу платять 22,7 тисячі гривень, а Уповноважений з антикорупційної діяльності отримує близько 22,4 тисячі гривень. Непогану оплату праці мають і продюсера - 21,7 тисячі гривень, а також ливарники металів і сплавів, Слюсарі-збирачі двигунів, зарплати яких становлять 20 тисяч гривень.

На сьогоднішній день в Києві налічується чимало затребуваних професій, тому знайти роботу можна з меншими зусиллями ніж рік раніше. Наприклад, в особливому попиті зараз бухгалтери, вихователі, електромеханіки та медсестри. Також роботодавці активно шукають фахівців у сфері торгівлі та послуг: продавців, охоронців, поліцейських, кухарів та інших. Популярні і Робочі спеціальності, затребувані Слюсарі, електрогазозварники, асфальтобетонщики та інші. Знайти роботу можуть і некваліфіковані працівники оскільки мають попит прибиральники, вантажники, двірники та ін.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні планують скоротити кількість працюючих громадян. Стало відомо, хто може залишитися без роботи.

Також портал Hyser інформував, що у Кабміні підготували сюрприз для безробітних українців.

Крім того портал Hyser інформував, що в Україні подорожчали продукти. За минулий рік в ціні піднялися практично всі продукти, проте найсильніше подорожчали яйця, масло і цукор.