Як відомо, 28 березня Україна повинна знову перевести годинник на годину вперед. Однак, Кабінет Міністрів України активно веде переговори з народними депутатами й з представниками ЄС про можливе скасування переходу на літній час.

Про це пише видання "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформованого співрозмовника в уряді.

Зазначається, що рішення щодо можливого скасування переведення стрілок очікується вже в середу, 24 березня.

Нардеп від "Слуги народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа в коментарі виданню "ГОРДОН" заявила, що депутати не встигнуть розглянути законопроєкт про обчислення часу в Україні до 28 березня, а скасувати перехід на літній час до 28 Березня може тільки Кабінет Міністрів України.

"Законопроєкт відправили на повторне друге читання. Це передбачає 14 днів на подачу поправок. Тому ми не встигнемо проголосувати до 28 березня, коли відбувається переведення стрілок. Але до цієї дати може встигнути Кабінет Міністрів. Він може скасувати постанову уряду 1996 року, яка є підставою для переведення годинників. Якщо це зробити до 28 березня, переходу на літній час не буде", – повідомила нардеп.

Вона також підкреслила, що дискусія з приводу того, на якому часосчисленні залишатися, в парламенті триває.

Передбачалося, що минулого тижня депутати встигнуть прийняти за основу законопроект №4201 "про обчислення часу в Україні", в тому числі пункт про те, що він набирає чинності відразу, а не через три місяці як зазвичай. Однак у Раді не вистачило голосів і законопроєкт був відправлений на повторне друге читання.

Зазначимо, згідно з постановою Кабміну, перехід на літній час в Україні вже понад 20 років відбувається в останню неділю березня.

Цього року ця дата припадає на 28 березня. Перевести стрілки на одну годину вперед повинні в ніч з 27-го на 28-е березня о 03:00.

Раніше "Нyser" писав про те, що синоптики попередили українців про те, що найближчими днями піде мокрий сніг.

Також наш портал повідомляв, у Києві працівників міністерств і місцевих органів влади переводять на віддалену роботу.

Нагадуємо, де в Україні почали вводити спецпропуски для проїзду в громадському транспорті.