Ще одне велике українське місто може опинитися в червоній зоні карантину - Одеса. Водночас Одеська область вже "почервоніла".

Зазначається, що з 00:00 23 березня 2021 року в Києві та Одеській області діятимуть обмеження для червоної зони карантину.

Рішення було прийнято в суботу, 20 березня, на позачерговому засіданні Держкомісії ТЕБ і НС.

Влада міста Одеси заявила, що чекатиме три дні перед тим, як прийняти рішення про введення в місті жорстких карантинних обмежень. Про це повідомила прессекретар мерії Наталія Мальцева, передає видання "Думская".

Що опиниться під забороною:

- робота громадського міського транспорту;

- проведення масових заходів;

- відвідування закладів освіти;

- робота ТРЦ;

- приймання відвідувачів у закладах громадського харчування;

- робота непродовольчих ринків громадського харчування;

- робота хостелів;

- робота спортзалів.

Крім цього, заборонена робота суб'єктів госпдіяльності, які займаються торговим і побутовим обслуговуванням населення.

Варто відзначити, що в червоній зоні також знаходяться Чернівецька, Житомирська, Закарпатська та Івано-Франківська області, а також місто Київ.

І 11 регіонів зараз знаходяться в "помаранчевому" карантині: Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська області.

Додамо, 19 березня, в Україні виявили 15 292 нових випадки захворювання коронавірусною інфекцією (днем раніше – 15 850), видужали 5190 пацієнтів (добою раніше – 4592).

Найбільше хворих на COVID-19 за добу виявлено в Києві, Львівській, Дніпропетровській, Житомирській та Одеській областях.

За весь час епідемії коронавірусу в Україні зареєстровано 1 535 218 хворих COVID-19. 1 253 972 з них одужали, 29 775 – померли.

Раніше "Нyser" писав про те, що у столиці України додатково обладнають понад 200 ліжко-місць для інфікованих коронавірусом.

Також наш портал повідомляв, експерт-інфекціоніст пояснив, як змінюється перебіг пандемії й чому хворіє молодь.

Нагадуємо, у МОЗ розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні.