У мережі розповіли, як отримати виплату за ковид.

Деякі люди, які залишилися без роботи або втратили свій бізнес через введення локдауна в країні, зараз отримують додаткові виплати від держави. Про те, що такі виплати взагалі будуть, говорили з самого початку. Але деякі люди не вірили, що їх можна отримати і тому ніяких документів нікуди не подавали.

Згідно з останніми даними зараз виплати по карантину отримують 100603 людини. Виплати виробляє Фонд соціального страхування України. На сьогодні Фонд прийняв на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму 114,2 мільйона гривень.

Зокрема, на самоізоляції перебували 13 387 медичних працівників, сума компенсацій за кошти фонду склала для них 23,2 мільйона гривень.

Слід розуміти, що компенсація буде виплачуватися далеко не всім. Людина повинна надати лікарняний лист, в якому буде вказуватися «ізоляція від COVID-19 - 11». Таким чином Фонд компенсує людині ті кошти, які він втрачає за час свого лікування.

Це необхідно для того, щоб люди дійсно лікувалися вдома, навіть якщо у них немає особливих ознак хвороби і не поширювали вірус далі серед людей. Тому що деякі українці не усвідомлено підходять до своєї самоізоляції і продовжують контактувати з іншими людьми, що призводить до їх зараження.

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку від фонду становитиме 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу, а для медичних працівників - 100% середнього доходу. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п'ять днів оплачуються роботодавцем.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні порівняли пенсії жінок і чоловіків, різниця приголомшує.

Також писали, що українці отримають нові пенсії в квітні, озвучена формула перерахунку.

Нагадаємо, що українцям розкрили механізм, як повернути витрачене.