Багато людей додають лимон у чай, щоб побільше отримати вітаміну С і, здавалося б, так і треба, але проблема тут в наступному.

У лимоні близько 23 мг вітаміну С - дуже навіть непогано, але річ у тім , що вітамін С в лимоні дуже чутливий до нагрівання, пояснювати доктор Берг.

Цей вітамін починає розпадатися при температурі 30 градусів Цельсія і структура цього вітаміну сильно пошкоджується при 60 градусах Цельсія. Тому буде набагато краще, якщо дати чаю злегка охолонути перш ніж класти в нього лимон.

Любителі холодного чаю оцінять його смак з лимоном, однак і такий чай може чинити негативний вплив:

1) прояв алергії – висипань, пігментних плям, почервоніння та інших подібних реакцій. Особливо часто такі явища спостерігаються у маленьких дітей, в раціон яких вводиться напій (можливо, навіть не безпосередньо, а опосередковано, тобто з молоком годуючої мами).

2) зростання загального рівня кислотності – тим, у кого він і так високий, краще забути про чашці-другий ароматного пуера з цитрусом перед сном, в обідню перерву або натщесерце. В іншому випадку справа може дійти навіть до утворення нових виразок або відкриття старих. Ну і печія теж обов'язково дасть про себе знати – в палінні за грудиною немає нічого приємного.

3) розвиток гіпертонії – якщо тиск і так пустує, не потрібно його провокувати, це загрожує самими різними проблемами зі здоров'ям, аж до мікроінсульту або глаукоми.

40 колір зубів змінюється - емаль темніє, жовтіє, перестає бути білосніжною. Вирішуючи для себе, чи корисний чай з лимоном кожен день, пам'ятайте про красу посмішки. Якщо будете зловживати, можливо, доведеться звертатися в стоматологію.

5) безсоння – занадто міцна заварка призводить до всеношного неспання. Це якраз той випадок, коли потрібно думати про своє самопочуття на наступний день і не захоплюватися навіть найсмачнішим Ерл Греєм – щоб потім не відчувати млявість, апатію і безсилля.

Раніше Hyser писав про те, що лікар пояснив, які народні методи ще більше посилюють зубний біль.

Також Hyser публікував список продуктів, які не можна їсти натщесерце.

Нагадаємо, що медики розповіли, чому корисно тримати в спальній кімнаті лимон.