Кабінет Міністрів підготував підвищення пенсій у зв'язку з 35-річчям Чорнобильської катастрофи

В уряді затвердили план заходів, приурочених до 35-річчя катастрофи на ЧАЕС. У число цих заходів, крім усього іншого, входить і підвищення виплат особам, постраждалим внаслідок аварії. Про це повідомляє офіційна прес-служба урядового порталу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що всі урядові органи повинні приділити увагу питанню соціального та медичного захисту людей, які своїм здоров'ям фактично врятували світ, оскільки це є моральним обов'язком держави.

Крім підвищення пенсійних виплат чорнобильцям, в уряді підготували кілька культурних заходів, круглих столів, акцій і конференцій. Таким чином влада хоче підвищити серед українців обізнаність про події в Чорнобилі 35-річної давності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нещодавно Пенсійний фонд України почав масово перевіряти українських пенсіонерів. Нерідко підсумком таких перевірок стає те, що пенсіонера змушують повернути отримані виплати.

Співробітники фонду перевіряють українців на приклад таких порушень як непідтверджені стаж або заробітну плату. Якщо такі порушення виявляються, то розмір пенсії знижують, а всі "зайві" виплачені гроші змушують повернути. Таким чином вже було розглянуто кілька десятків судових справ.

Наприклад, 12 березня в Дніпропетровському окружному адміністративному суді розглядали позов ПФУ до пенсіонера, на довідці про зарплату якого не було коду компанії. У ПФУ вимагали знизити розмір виплат втричі-з 12,2 тисяч до 4 тисяч гривень. У цьому випадку, правда, суд став на бік пенсіонера і змусив Пенсійний фонд повернути старий розмір пенсії. Так щастить, правда, не всім одержувачам пенсії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що з 1 квітня в країні в черговий раз підвищиться пенсійний вік. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства соціальної політики розповіла про нововведення, згідно з яким пенсійні виплати в Україні можна буде передавати у спадок.

Також "Hyser" писав, що Пенсійний фонд України поділився з українцями прогресом по збірці коштів для виплати пенсійних виплат за березень.