Експерт-історик розповів, хто найімовірніше стане наступним президентом

Володимир Путина вперше зайняв пост президента РФ в травні 2000 року і з тих пір "пропустив" тільки один термін. У зв'язку з його тривалим правлінням все частіше з'являється інформація про те, що незабаром Путін залишить пост президента Росії і передасть його приймачу. Про те, хто має найбільші шанси стати наступним главою держави в "Апостроф ТВ" розповів російський історик Валерій Соловей.

Експерт стверджує, що президент в Росії зміниться вже в цьому році. Причиною такого поспішного відходу з посади президента він називає особисті обставини Путіна, який, за словами Солов'я, сильно хворий. У зв'язку з цим відходу Путіна зі своєї посади експерт очікує протягом найближчих декількох місяців.

Після того, як в РФ зміниться глава держави ситуація залишиться приблизно такою ж, хоча і можлива деяка "відлига", як щодо Заходу, так і щодо України.

Найбільший інтерес викликає фігура приймача Путіна. Експерт зазначив, що можливі кандидати на пост Путіна постійно "тасуються". Наприклад, спочатку передбачалося, що наступним главою РФ стане Сергій Шойгу, проте зараз більш вірогідними кандидатами є прем'єр-міністр Росії Мішустін, мер Москви Собянін, а також дочка Володимира Путіна — Катерина Тихонова.

На те, що Путін серйозно хворий, на думку історика, вказує те, що, наприклад, після того, як в медіа сфері в жовтні почали звертати увагу на те, що президент довгий час не показувався, вже в листопаді Путін почав активно з'являтися на публіці. Соловей впевнений, що президенту просто підібрали набір ліків, який дозволить йому триматися на ногах.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Збройні Сили України продемонстрували підсумки випробування нового ракетного комплексу" Нептун", який 15 березня надійшов у розпорядження Військово-Морських сил ЗСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президент і представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів умови, за яких Україна розпочне повноцінне військове протистояння з РФ.

Також "Hyser" писав, що екс-заступник міністра з питань тимчасово-окупованих територій Юрій Гримчак заявив про те, що в Кремлі готуються до ескалації конфлікту на Донбасі.