У Комітеті соціальної політики Верховної Ради обговорюються нові виплати

В українському уряді розглядають можливість введення нового виду пенсія, які отримуватимуть українці за особливі заслуги перед своєю країною. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів народний депутат від фракції "Слуга народу" і член Комітету з питань соціальної політики Верховної Ради Сергій Гривко.

Він розповів, що передбачається, що пенсія за особливі заслуги перед державою буде видаватися у вигляді надбавки, а не особливого виду пенсій. Розмір цієї виплати буде розраховуватися з прожиткового мінімуму непрацездатної особи.

Розглянутий законопроект № 3002-а передбачає, що надбавка становитиме від 20 до 25 відсотків від такого прожиткового мінімуму, що дорівнює надбавці від 350 до 440 гривень. На ці додаткові виплати зможе претендувати будь-який українець, який отримав грамоту або Почесну грамоту від Верховної Ради за особливі заслуги перед Україною.

Відзначимо, що причиною, по якій в уряді задумалися про те, щоб заснувати нову надбавку, є те, що в Законі "про пенсію за особливі заслуги перед Україною" надбавка покладена особам, які отримали почесну грамоту Президії Верховної Ради Української РСР, однак особи, які отримали грамоту вже в роки незалежності залишилися без уваги.

Одночасно з тим, щоб надати власникам грамот надбавки, у Верховній Раді працюють над механізмом позбавлення цього бонусу у випадках, якщо одержувач виявився винним у кримінальному злочині, оскільки на сьогоднішній день подібного механізму немає.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що з 1 квітня в країні в черговий раз підвищиться пенсійний вік. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства соціальної політики розповіла про нововведення, згідно з яким пенсійні виплати в Україні можна буде передавати у спадок.

Також "Hyser" писав, що Пенсійний фонд України поділився з українцями прогресом по збірці коштів для виплати пенсійних виплат за березень.