Пенсійний фонд України розповів про те, як можна отримати довідку з QR кодом.

Пенсійний фонд України останнім часом все більше вводити в обіг електронні послуги, щоб люди могли самі їх оформляти на спеціалізованому сайті. Це значно полегшує життя багатьом українцям. Тому що вони тепер можуть отримувати необхідні довідки не виходячи з дому.

Крім того Пенсійний фонд впровадив функції SMS-інформування та можливість отримати довідку, достовірність якої підтверджується Qr-Кодом.

Скористатися такими послугами взагалі не проблематично. Для цього достатньо зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Завдяки сервісу SMS-інформування пенсіонери можуть отримувати відомості про призначення або перерахунок їх пенсії. А застраховані особи щомісяця мають можливість отримувати інформацію щодо сплати за них страхових внесків та загальний розмір свого страхового стажу.

Зі свого кабінету можна також отримати довідки про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), виписки з Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, не звертаючись до органів Фонду особисто. Це теж неймовірно зручно.

Крім того достовірність таких довідок можна буде перевірити за допомогою спеціального Qr-коду і п'ятизначного номера, який також буде розміщений на цій довідці. Тому пенсіонерам не потрібно буде, як це було раніше, стояти у величезних чергах, щоб отримати тільки одну довідку. Раніше це забирало багато часу.

Тепер же можна це зробити за лічені хвилини. Тим більше що в реаліях карантину це вельми актуально на сьогодні.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про нові надбавки до пенсії, кому пощастить і коли.

Також писали, що у Кривому Розі пенсіонери накинулися на сміттєвий бак у пошуках їжі.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам почали нараховувати надбавки, хто отримає раніше за інших.