Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко отримав позитивний ПЛР-тест на коронавірус.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Отримав позитивний PLR на covid. Потрапив в період, коли імунітет від щеплень ще не сформований повністю.

За даними аналізу даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після єдиної стандартної дози становить 76% від 22 до 90 день. Рівень антитіл зберігається в цей період з мінімальним зниженням.
У мене був тільки 13 день після щеплення, коли з'явилися симптоми, так що зрада скасовується", - пояснив Ляшко в соціальній мережі.

Головлікар упевнений, що вакцинування допоможе йому подолати хворобу якомога швидше і в досить легкій формі.

Він зазначив, що всі вакцини від коронавірусної інфекції "розроблені і тестуються для полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров'я".

Нагадаємо, що головний санлікар Ляшко 2 березня вакцинувався від коронавірус препаратом Covishield розробки AstraZeneca індійського виробництва, а сам процес вакцинації транслювався в ефірі.

У Міністерстві охорони здоров'я сьогодні повідомили, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 65%. За даними МОЗ, побічні ефекти при вакцинації від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield) виявляються тільки в 0,8% випадків, важких випадків не зафіксовано.

Відзначимо, що станом на понеділок, 15 березня 2021 року, в "червоний" зоні епідемічної небезпеки, все ще залишаються Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська ТА Житомирська області, а в "помаранчевий" карантинний список вже потрапили 11 територій: Чернігівська, Черкаська, Хмельницька, Тернопільська, Сумська, Миколаївська, Львівська, Київська, Донецька та Вінницька області, включаючи і столицю України, Київ.

Раніше Hyser писав про те Ляшко заявив, що робити будь-які прогнози про тривалість третьої хвилі коронавірусної інфекції можна не раніше середини березня.

Також Hyser повідомляв, що у МОЗ назвали нові області, які претендують на посилення протиепідемічних норм.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про новий штам коронавірусу, який вражає центральну нервову систему, нирки і печінку.