Стало відомо, коли наступного разу підвищать пенсійні виплати

На початку поточного березня український уряд ініціював початок індексації пенсійних виплат, яка торкнеться розміру пенсій восьми мільйонів українців. На цьому, однак, всі підвищення пенсії в цьому році не обмежаться. Про це свідчать дані із затвердженого бюджету Пенсійного фонду України.

Повідомляється, що з 1 липня в Україні пройде нова хвиля підвищення розмірів пенсійних виплат. Це збільшення буде пов'язано не з індексацією, як у березні, а з ще одним підвищенням розміру прожиткового мінімуму. У зв'язку з підвищенням ПМ в українців збільшиться розмір мінімальної і максимальної пенсії — на 85 і 850 гривень відповідно. Одночасно з тим, будуть збільшені надбавки за наднормативний стаж, які становлять 1 відсоток від мінімальної пенсії за кожен рік понад норму.

В українському законодавстві сказано, що отримувати пенсії повинен отримувати виплату, розмір якої не нижче значення прожиткового мінімуму, тому після кожного підвищення цього показника відповідно зростають і пенсії. Варто, однак, враховувати, що прожитковий мінімум, який встановлюється Урядом на ділі на порядок нижче ніж реальний.

У статистиці Міністерства соціальної політики сказано, що навіть якщо брати застарілі методики розрахунку, прожитковий мінімум в Україні повинен бути як мінімум в два рази більше чинного сьогодні, тобто 3370 гривень реального проти 1769 гривень прийнятого в бюджеті. Зараз в країні мінімальна пенсія встановлюється в розмірі ПМ для непрацездатних. Через це всі пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, перебувають за межею бідності.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що з 1 квітня в країні в черговий раз підвищиться пенсійний вік. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства соціальної політики розповіла про нововведення, згідно з яким пенсійні виплати в Україні можна буде передавати у спадок.

Також "Hyser" писав, що чиновники попередили українців про те, що одна з найпопулярніших медичних послуг — пологи — подорожчають на дві тисячі гривень, і пояснили, скільки вона тепер коштуватиме.