Стало відомо, як змінився список карантинних зон в Україні

Не так давно в уряді офіційно заявили про те, що в Україні почалася третя хвиля коронавірусу. З урахуванням того, що зараз в країні діє адаптивний карантин, деякі області почали стикатися більш жорсткими карантинними обмеженнями. У Міністерстві охорони здоров'я оновили список карантинних зон. Про це свідчить інформація, опублікована на офіційному порталі МОЗ.

Так, в Міністерстві повідомляють про те, що жодна з нині діючих "червоних" зон не була знята, проте і нові області в список найсуворіших карантинних обмежень поки не потрапили. Областей як і раніше залишається чотири: Житомирщина, Закарпаття, Івано-Франківщина та Чернівецька область.

Варто зазначити, що з суботи, 13 березня, припинив свою роботу гірськолижний курорт "Буковель". Цьому передував мітинг підприємців, які вимагали справедливого застосування обмежень для всіх сфер підприємництва, і які були обурені тим, що незважаючи на те, що в Міністерстві охорони здоров'я "Буковель" назвали осередком поширення коронавірусної інфекції в Івано-Франківській області, курорт продовжував свою роботу, хоча безліч менш великих бізнесів через карантин змушені були закритися.

Крім цього, в оновленому карантинному зонуванні 10 областей України, в числі яких знаходиться і Київ, знаходяться в "помаранчевій" зоні. Якщо ситуація в цих областях буде посилюватися, то вони отримають статус вже "червоних" зон. У той же час в МОЗ попередили, що якщо більше 13 областей опиняться в "червоній" зоні, ТО по всій країні в черговий раз доведеться вводити більш жорсткі карантинні обмеження.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов розповів українцям про те, що у коронавірусу з'явився новий штам, який несе загрозу для здоров'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні почали проводити "коронавірусні облави". Нещодавно у Чернівцях вперше виписали великий штраф у розмірі 5 тисяч гривень за порушення карантинних обмежень.

Також "Hyser" писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в нашій країні офіційно стартувала третя хвиля пандемії коронавірусної інфекції.