Пенсії в Україні передаватимуть у спадок

Голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна анонсувала ряд змін, який торкнеться пенсійних виплат. Так, міністр заявила, що виплати пенсіонерам можуть збільшити в 1,5-3 рази, а пенсія буде переходити у спадок. Про це інформує пресслужба офісу президента.

Марина Лазебна представила план по введенню накопичувальної системи пенсій, згідно з яким можна істотно збільшити виплати українцям без навантаження на Пенсійний фонд. Так, міністр підкреслила, що в країні потрібно змінювати філософію пенсійного забезпечення. Нова система передбачає, щоб людину забезпечувало пенсією не тільки держава, а й він сам накопичував кошти, які забезпечать йому гідну старість.

Лазебна зазначила, що після впровадження системи накопичувальної пенсії середня сума виплат підніметься з 3500 до 7000 гривень. Також ті кошти, які людина накопичила за трудове життя не "випаруються", а будуть переходити у спадок.

Глава держави Володимир Зеленський додав, що уряд повинен зробити все, щоб Україна стала країною, де зручно і затишно всім. Гарант зазначив, що важливо забезпечити гідними пенсіями старше покоління, а також надавати допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Варто відзначити, що напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон, який вносить зміни в механізм призначення пенсій. Так, новим законом передбачено поступову відмову від паперових трудових книжок та перехід на їх електронний аналог. Дане нововведення дозволить зберігати інформацію про стаж і зарплату людини в електронному реєстрі, що в свою чергу дозволить призначати пенсії автоматично, не звертаючись особисто до ПФУ.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Пенсійному фонді зробили заяву щодо фінансування пенсій за березень.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, як вийти на пенсію, не чекаючи пенсійного віку.

Крім того портал Hyser писав, що в уряді готують нові пенсії окремим категоріям українців.